Blog

The Christmas Factory ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

21Nov

       Το «The Christmas Factory» επιστρέφει για 5η χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Μόλις 7′ με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας. Η μετακίνηση πλέον είναι ”παιχνιδάκι”, καθώς το Be My Guest Athens, είναι το πιο κοντινό ξενοδοχείο στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού ”Τεχνόπολις”. Δεν είναι τυχαίο το ότι Έλληνες αλλά και ξένοι μουσικοί που δίνουν διάφορες συναυλίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το προτιμούν για την διαμονή τους

Από την 1η Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, για 5η χρονιά, το μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρκο, «The Christmas Factory», περιμένει μικρούς και μεγάλους, ακόμα πιο λαμπερό και γιορτινό, γεμάτο ευφάνταστα εργαστήρια, εκπλήξεις, νόστιμες λιχουδιές, εκδηλώσεις, παιχνίδια και με περισσότερες δωρεάν δράσεις που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου.

Ωστόσο, για πρώτη φορά φέτος, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, προστίθεται ένας ολοκαίνουριος χώρος, η Σχολή Μαγείας, με στόχο να προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης και να μεταφέρει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων. Έτσι, μια αίθουσα διδασκαλίας και τρεις αίθουσες δοκιμασίας θα περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες για να τους μυήσουν στα μυστικά μαγικών κόλπων.

Παράλληλα, το φετινό «The Christmas Factory» θα περιλαμβάνει οκτώ δωρεάν δράσεις για όλους, τρία κλασικά Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια Santa’s House, τέσσερα ακόμα εργαστήρια στο Toy’s Factory και ένα νέο εργαστήριο για τους πιο δημιουργικούς επισκέπτες στο Sweet Factory.  Δίπλα σε όλα αυτά  θα λειτουργεί κι ένας νέος παιδότοπος για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης.

Στο «The Christmas Factory» μικροί και μεγάλοι θα συναντήσουν ακόμα:

  • Το «Μαγικό Δέντρο των Χριστουγέννων» 15 μέτρων, γεμάτα ξωτικά και δώρα μέσα από τον Τροχό της Τύχης που βρίσκεται σε αυτό.
  • Εκατό χριστουγεννιάτικα έλατα θα κοσμούν τις εισόδους πάρκου, ενώ και στην αυλή έξω από το The Sweet Factory θα υπάρχουν τρία χριστουγεννιάτικα δέντρα ύψους 5 μέτρων.
  • Νέα παιχνίδια λούνα πάρκ για ατελείωτες ώρες διασκέδασης.
  • Ένα νέο, μεγαλύτερο καρουσέλ.
  • ​​​​​​​Παγοδρόμιο 200 τ.μ. στην κεντρική αυλή του πάρκου.
  • Ρόδα ύψους 20 μέτρων, η ψηλότερη ρόδα που έχει ποτέ κοσμήσει το κέντρο της Αθήνας.
  • ​​​​​​​Ένα νέο μαγικό τρενάκι θα διασχίζει φέτος όλα τα δρομάκια ανάμεσα στα κτίρια και γύρω από την αγορά.
  • Εscape Room για μεγαλύτερα και εφήβους.
  • ​​​​​​​Χριστουγεννιάτικη αγορά  περιμετρικά από το δέντρο. Μια σειρά από ξύλινα σπιτάκια θα δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που θα ταξιδεύει τους επισκέπτες στην πλατεία του χωριού του Άη Βασίλη. Η αγορά θα περιλαμβάνει στολίδια, γούρια, ημερολόγια, χειροποίητα σαπούνια, πρωτότυπα χρηστικά αντικείμενα, αξεσουάρ, κοσμήματα, βιολογικά προϊόντα, παραδοσιακά προϊόντα και είδη λαογραφικής τέχνης.
  • Μαγαζιά εστίασης.
  • ​​​​​​​Μουσικές εκδηλώσεις, θέατρο και happenings καθημερινά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος θα υπάρχουν περίπτερα Ιδρυμάτων όπως η UNICEF και τα Παιδικά Χωριά SOS με μοναδικά δώρα για τα Χριστούγεννα, τα έσοδα από την αγορά των οποίων θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που έχουν ανάγκη.

πηγή: Reader.gr